Jong Professionals, Jong, Professional, leren, NCOD, advies, detachering, kansen, zakelijk tekenen, infographics, ontwikkeldag, ontwikkelen, kennis, delen

Jong Professionals: Zakelijk tekenen en infographics

Als jong professionals verzamelde we weer voor een nieuwe ontwikkeldag. Dit keer op een locatie in de buurt van Utrecht, met een restaurant, bakkerij, winkel en vergaderlocatie in één. We kwamen deze dag dus niks te kort!

We begonnen de ochtend met een training zakelijk tekenen onder begeleiding van Nicolien Schremer van Public Cinema. Na een korte uitleg zijn we gaan oefenen. Nooit gedacht dat er zoveel manieren zijn om bijvoorbeeld een simpele pijl te tekenen. Zakelijk tekenen kan gebruikt worden tijdens een één op één gesprek, maar ook als manier om te notuleren. Mensen zien meteen op de tekening dat hun opmerking wordt meegenomen en het helpt het gesprek in goede banen te leiden. Aan het einde van de ochtend hebben we zelf een tekening gemaakt van een interview. Het belangrijkste leerpunt? Teken zo simpel mogelijk! Wij hebben ons setje met stiften inmiddels binnen en gaan hier zeker mee oefenen.

Na een heerlijke lunch zijn we de middag aan de slag gegaan met een training infographics. Deze training werd begeleid door Marleen van der Veer van Public Cinema. Voordat ieder van ons begon met het maken van een eigen infographic was het belangrijk dat we het doel, de doelgroep en de kernboodschap duidelijk hadden. Na het doorlopen van deze stappen zijn we aan de slag gegaan met de infographic, waarbij we ook individueel tips kregen.

Na een creatieve dag met nieuwe inzichten, ideeën om zakelijk tekenen tijdens overleggen toe te passen, de do’s en don’ts bij het maken van een infographic én een tasje vol met lekkers uit de winkel zijn we het weekend in gegaan!

Geschreven door: Jong Professionals: Linde Lambrichts en Pepijn van den Eerenbeemt

Onze artikelen automatisch in de mailbox ontvangen? Neem hier een abonnement op onze nieuwsbrief