LET OP: DE NCODAY KENNISDAG IS VERPLAATST NAAR 1 APRIL 2021

Dagelijks worden we beïnvloed door gekleurde informatie. Is wat je ziet ook wat daadwerkelijk belangrijk is? Ons brein houdt ons vaak voor de gek. Niet alleen in het nieuws, maar ook in jouw werk.Hoe ga je om met alle informatie die op je af komt? Hoe beïnvloedt het jouw werk? Wat is jouw beeld van collega’s, bestuurders, ondernemers en burgers? Ben je in staat anders te kijken en écht te vernieuwen? Laat je inspireren en zie wat je eerder niet zag. Kom naar de NCODay op 1 april 2021 en ontdek dat niets is wat het lijkt.

// Natuurlijk weten we nog niet hoe de wereld eruit ziet op 1 april 2021. Gezondheid staat voorop. We volgen de richtlijnen van de RIVM. Mochten de omstandigheden vragen om een andere aanpak, dan zullen we de dag anders inrichten. //

PROGRAMMA

Tijdens de NCODay (1 april 2021) kun je kiezen uit verschillende onderdelen die gelijktijdig plaatsvinden. Verdieping, netwerken of juist actief aan de slag? Maak een mix van programmaonderdelen die jou aanspreken en stel je persoonlijke programma samen. Speciaal voor jou hebben we voor jou het beste van het beste in huis gehaald.

Op het hoofdpodium staan Erik Scherder, Steven van Belleghem en Gerdi Verbeet. Liever kleinschalig? Wij bieden je een unieke kans om een werkcollege te volgen van sprekers die normaal op grote podiums staan. Maak kennis met Jitske Kramer en René Diekstra. Tijdens de workshops gaan we actief aan de slag met actuele thema’s. Binnenkort onthullen we de laatste onderdelen van het NCODay programma.

// We zetten alles op alles om dit programma te realiseren en er een fantastische dag van maken. Mochten de omstandigheden vragen om een andere aanpak, dan zullen we 1 april anders inrichten. //

Erik Scherder
HOOFDPODIUM
Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie bij de VU Amsterdam. Bekend van TV (o.a. DWDD University) en auteur van diverse boeken over het brein.
Steven van Belleghem
HOOFDPODIUM
Steven van Belleghem is expert in klantgerichtheid in een digitale wereld. Hij schreef diverse boeken en verenigt digitale ontwikkelingen met unieke menselijke skills.
Gerdi Verbeet
HOOFDPODIUM
Gerdi Verbeet was voorheen kamerlid en voorzitter van de Tweede Kamer. Na haar vertrek werd ze toezichthouder bij diverse organisaties en schreef ze het boek: ‘Vertrouwen is goed, maar begrijpen is beter’.
Jitske Kramer
WERKCOLLEGE
Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker en auteur van o.a. Deep Democracy. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers.
René Diekstra
WERKCOLLEGE
René Diekstra is een veelgevraagd spreker op de onderwerpen psychologie van leiderschap, psychologie voor managers, persoonlijke effectiviteit en handleiding voor het brein op het werk.
Datalab
WORKSHOP
Bijna alle informatie heeft een ruimtelijke component en is met een locatie weer te geven op een kaart. Geo-informatie maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in allerlei vraagstukken. Tijdens het datalab gaan we in het licht van de Omgevingswet aan de slag met vragen op het gebied van Wonen en Leven. We laten zien dat je met geo-informatie uiteenlopende informatievragen kunt beantwoorden! // Sprekers: Sander Bijvank samen met een geo-specialist van een gemeente
Haal meer uit je team
WORKSHOP
In elk team zitten verschillende mensen. Vaak hebben we geen weet van elkaars referentiekader. Waarom doet iemand zoals hij doet? Het is goed om kritisch naar die verschillen te kijken. Een verkeerde interpretatie kan gemakkelijk leiden tot onjuiste keuzes op de werkvloer. In deze workshop helpen we teams om te groeien en meer plezier in samenwerking te krijgen. // Sprekers: Bert Bos (De Haalbare Kaart) & Carla van Engelen
Effectief sturen op jeugdhulp
WORKSHOP
Sturen op de jeugdhulp is een complexe opgave. Externe verwijzers, zoals de huisarts en Gecertificeerde Instelling, bepalen een groot deel van de inzet en de kosten van de jeugdhulp. Effectief sturen op externe verwijzingen vraagt om kennis van inhoud, data en financiën. In deze workshop leert u deze drie elementen te combineren om te komen tot een effectieve aanpak. // Sprekers: Peter Ruijters & Joris Bakker
Wat duurt veranderen toch lang
WORKSHOP
Veranderen roept weerstand op? Snappen we ook waarom en hoe we organisaties wél in beweging kunnen krijgen? Leer van de ervaringen van twee veranderaars. In deze workshop een eerlijk verhaal over veranderprocessen en alles wat erbij komt kijken. Je krijgt inzicht en een theoretisch kader over de aanpak in het sociaal domein in een middelgrote gemeente. // Sprekers: Remco de Heer (gemeente Gouda) & Jolanda van Egmond
Leo Hans
INSPIRATIEPODIUM
Leo Hans reist door het land om mensen te vertellen over gedrag in teams. De methode 'Maps Tell' werkt met een landkaart van 9 m2 en laat in steden en dorpen de disc-gedragstypen zien. Geen lange ongelezen rapporten, maar snel inzicht. Een teamkaart en een persoonlijke kaart van jouw gedrag om de sessie nooit meer te vergeten.
Marionne van Dongen
INSPIRATIEPODIUM
Samenwerking tussen gemeenten is van alle tijden. Er gebeuren mooie dingen in samenwerking, maar het kan ook worden ingezet als redmiddel of lapmiddel voor te grote uitdagingen. Als samenwerken niet werkt, of vastloopt: denk opnieuw na en verbindt de zaken vanuit een ander principe. Marionne van Dongen deelt hoe zij dit deed bij de Kempengemeenten.
Rudirick de Jong
INSPIRATIEPODIUM
De wereld om ons heen wordt Smart. Slimme apparaten en oplossingen schieten als paddenstoelen uit de grond! In 2025 bestaan er 10x meer smart apparaten dan mensen. De oplossingen worden slimmer dan wij ooit kunnen zijn! Rudirick de Jong deelt hoe belangrijk het is om te weten wat ons écht gelukkig maakt, anders gaat techniek ongemerkt ons leven beheersen!
Vincent Aalbers
INSPIRATIEPODIUM
Digitale intelligentie gaat over het effect van technologie op ons gedrag, organisatie en eisen. Het raakt ons persoonlijk leven, maar verandert ook de klantgerichtheid van je werk. Het werk is er niet meer op oude manier. Het gaat over het vermogen om mee te bewegen. Vincent Aalbers vertelt waarom digitale intelligentie zo belangrijk is voor overheidsprofessionals.
Wim van Oort
INSPIRATIEPODIUM
Het veld waarin de overheid actief is wordt steeds complexer en minder overzichtelijk. Dat vraagt anders kijken, denken en vooral anders doen. Effectief en efficiënt werken valt of staat met zicht krijgen op wat er speelt. Wim van Oort vertelt over de methodiek Systemische opstelling, welke helpt om krachtenvelden in beeld te brengen.

WAT VINDEN DE BEZOEKERS?

“Balans tussen kennisoverdracht, humor, netwerken en ontspanning”
“Ik neem de volgende keer sowieso collega’s mee, vond het erg leuk en leerzaam!”
“Goede sprekers van hoog niveau, met informatie die aankomt bij aanwezigen.”
“Veel informatie kunnen ophalen en goede ideeën kunnen opdoen.”

PRAKTISCHE INFORMATIE

De NCODay vindt plaats op 1 april 2021 in Flint theater (Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort – routebeschrijving). De dag duurt van 09:00-16:30.
Voor een lekkere lunch wordt gezorgd. De ticketprijs bedraagt € 195,00.

// Natuurlijk weten we nog niet hoe de wereld eruit ziet op 1 april 2021. Gezondheid staat voorop. We volgen de richtlijnen van de RIVM. Mochten de omstandigheden vragen om een andere aanpak, dan zullen we de dag anders inrichten. //