Basiscursus Trouwambtenaar


Van de trouwambtenaar wordt tegenwoordig veel verwacht: een goede dosis humor, de ceremonie moet luchtig zijn, stijlvol en tegelijkertijd aan de juiste juridische regels voldoen. We kunnen gerust stellen dat het voltrekken van een huwelijk een vak is. In deze basiscursus leer je alle basisaspecten voor een goede (eerste) ceremonie.

Het resultaat: Deskundigheid met betrekking tot vele (o.a. juridische) aspecten van een huwelijksvoltrekking of een geregistreerd partnerschap. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen de huwelijksceremonie, het interview en de speech aan bod.


Programma

In de ochtend worden de juridische en theoretische aspecten die betrekking hebben op huwelijken en partnerschappen behandeld. Er is aandacht voor de laatste ontwikkelingen en de gevolgen voor de BABS ten aanzien van de digitale burgerlijke stand. Daarbij is de identiteitsvaststelling een belangrijk onderdeel. 's Middags bespreken we het interview, de speech en de ceremonie. Welke vragen stel je een bruidspaar en op welke manieren kun je dat doen? Hoe kun je creatief zijn in je ceremonie?


De cursus wordt gegeven door Andréa Schipper-Vosveld, Peter Kuijmans of Patty Zanoli, allen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand en Andréa Schipper-Vosveld is tevens voorzitter van Matrimonium, vereniging voor trouwambtenaren.


Doelgroep

(Buitengewone) ambtenaren van de burgerlijke stand die belast zijn met het voltrekken van huwelijken en het tot stand brengen van geregistreerde partnerschappen. Maar ook zij die graag trouwambtenaar willen worden of een eenmalige aanwijzing hebben.


Certificaat

Na afloop van deze basiscursus ontvangt u een bewijs als deelname en kunt u in overleg met de gemeente als trouwambtenaar zelfverzekerd de eerste ceremonie voltrekken en daar dan ook zelf van genieten!


Contact informatie

Meer informatie over de aanwijzing en de beëdiging kunt u terugvinden via de deze link

Deze opleiding wordt klassikaal gegeven

Kosten

€ 355,00 Prijs is exclusief 21% BTW. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een factuur per mail. Deelname aan de cursus is alleen mogelijk indien u vooraf het cursusgeld voldaan heeft.


Voor deze cursus kunt u de stapregeling aanvragen!


Incompany

Liever een incompany training? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Startmoment

Studievorm / Leslocatie

Duur

23-09-2022BCN CS | Utrecht1 dag
 • 23-09-2022
Inschrijven
04-11-2022BCN CS | Utrecht1 dag
 • 04-11-2022
Inschrijven
16-12-2022BCN CS | Utrecht1 dag
 • 16-12-2022
Inschrijven
27-01-2023BCN CS | Utrecht1 dag
 • 27-01-2023
Inschrijven

Incompany

Deze opleiding kan ook incompany. Vul het contactformulier in voor een aanvraag

  Voornaam *

  Achternaam *

  Organisatie/Gemeente/Bedrijf *

  Telefoon *

  Mailadres *