ZORG EN SUPPORT: KIES EEN OPLEIDING
NCOD Zorg & Support verzorgt inspirerende trainingen, opleidingen en EVC-trajecten op het gebied van kind- en gezinsgerichte ondersteuning. We doen dit door kennis en vaardigheden te combineren met de praktijk. Onze docenten zijn dagelijks actief in het vakgebied en hebben actuele kennis. Ze spreken de taal van het vakgebied. Op deze manier worden de belangrijkste vaardigheden ontwikkeld die je nodig hebt als jeugd- en gezinsprofessional.
Onze opleidingen zijn praktisch, interactief en duurzaam. We nodigen cursisten uit om praktijkvoorbeelden in te brengen en verbinden dat aan nieuwe inzichten die onze docenten meebrengen.
We zetten in op het ontwikkelen van competenties, vaardigheden en vakkennis die nodig zijn om een goede jeugd- en gezinsprofessional te zijn. Onze opleidingen zijn geaccrediteerd voor het behalen van de SKJ of BIG herregistratie.
Op maat én in-huis
NCOD Opleidingen leidt op via open inschrijving, op maat én in-huis (ofwel in-company). De professionele opleiders van NCOD komen graag bij u langs om een in-huis opleiding te verzorgen. Het biedt prijsvoordeel in vergelijking met open inschrijving. U betaalt geen reistijd en reiskosten voor uw medewerkers en krijgt wél de kwaliteit die u graag wilt.
Ons In-huis en open aanbod richten we vraaggestuurd in: de opleidingsbehoeften vanuit de organisatie en deelnemers zijn leidend.
Onze docenten
Jeroen Peters is jurist en pleegouder. Hij is een lopende almanak als het gaat om kennis van de Jeugdwet, Passend onderwijs en leerlingenvervoer. Jeroen heeft als missie om iedereen die werkt in de jeugdhulpverlening en onderwijs kennis bij te brengen over het wettelijk en juridisch kader zodat ouders en kinderen de juiste hulp krijgen.
Renkse is advocaat-partner bij Van der Woude de Graaf Advocaten. Vanuit haar expertise ondersteunt ze bij het voeren van beroep en bezwaar procedures op het gebied van de Jeugdwet. Haar ervaring en inzichten vertaalt ze graag naar praktische handvatten en tips.
Lennart vertaalt beleid naar de toegang en andersom. Hij doet dit door onder andere gemeenten te adviseren in inkooptrajecten en het opstellen van verordeningen en beleidsregels jeugdhulp. Hij is van mening dat beleid en inkoop alleen kunnen werken als het ondersteunend is aan het werk van professionals in de toegang.
Net als Lennart houdt Joris zich bezig met de jeugdhulp op het snijvlak beleid en toegang en adviseert gemeenten over de jeugdhulp. Graag stelt hij aan gemeenten, zorgaanbieders en consulenten de vraag waarom we de dingen doen zoals we die doen en doen we die dan goed? Dit levert vaak nieuwe inzichten en leuke gesprekken op. Verder ligt zijn expertise onder andere op het gebied van verblijf en (jeugd)veiligheid.