Jong Professionals, Jong, Professional, leren, NCOD, advies, detachering, kansen, acquisitie, netwerken, ontwikkeldag, ontwikkelen, kennis, delen,

Jong Professionals: Acquisitie en netwerken

Tijd voor een nieuwe ontwikkeldag! We verzamelen op een locatie vlakbij de Werkspoorkathedraal in Utrecht, de plek waar ook de Carrièrebeurs plaatsvindt. Het is geen toeval dat wij daar in de buurt zitten. Wij zijn namelijk aan de slag gegaan met acquisitie en netwerken, of beter gezegd: kansen zien en benutten.

In de ochtend werden we begeleid door Peter Ruijters. Peter heeft ons door middel van levendige voorbeelden uit de praktijk het belang van een goed cv duidelijk gemaakt. Vragen als: ‘Hoe schrijf je een goed cv?’ en ‘Hoe bepaal je welke informatie relevant is?’ kwamen aan bod. Het belang van een goed cv werd vervolgd door het belang van een goede offerte. Wij hoeven onze offertes niet zelf te schrijven, maar hebben wel geleerd dat het waardevol is om waar mogelijk mee te schrijven aan een offerte. Op deze manier krijgen we meer een gevoel bij de opdrachten waar we worden voorgesteld én kunnen ideeën over de aanpak bij een opdracht worden meegenomen. We hebben de ochtend afgesloten met rollenspellen, waarin ieder van ons heeft kunnen oefenen met het voeren van een gesprek met een potentiële opdrachtgever. Anderen observeerden je tijdens het rollenspel, zo leer je nog eens wat nieuws over je houding en taalgebruik.

Na de lunch was het tijd om zelf te gaan netwerken op de carrièrebeurs en de tips en tricks van de ochtend in praktijk te brengen. NCOD had een mooie stand aan het begin van het gemeenteplein. Hier hebben we bezoekers geënthousiasmeerd over NCOD. Daarnaast hebben we rondgelopen bij andere stands om het stukje kansen zien en benutten toe te passen.

Hiermee sloten we weer een nuttige ontwikkeldag af en was het tijd voor de borrel!

Geschreven door: Pepijn van den Eerenbeemt & Linde Lambrichts

Onze artikelen automatisch in de mailbox ontvangen? Neem hier een abonnement op onze nieuwsbrief