Even voorstellen: Jeremy van den Berg

Jeremy van den Berg werkt als senior adviseur bij NCOD Sociaal Domein. We spreken hem over zijn functie. Waarom heeft hij gekozen voor het sociaal domein? En wat maakt het werk zo leuk?

Wat doe je bij NCOD Sociaal Domein?

Sinds oktober 2007 ben ik werkzaam voor NCOD Sociaal Domein. Ik ben begonnen als management consultant waarbij ik verschillende opdrachten binnen het sociaal domein vervult hebt. Vanaf 2009 vervul ik mijn huidige rol als regiomanager. De rol als regiomanager, zoals die bij NCOD Sociaal Domein wordt vormgegeven, is veelzijdig. Wij zijn een team van adviseurs waarbij ik onder andere verantwoordelijk ben voor de personele taken, ben 1e aanspreekpunt voor opdrachtgevers en bezig met het (door)ontwikkeling van de opleidingsafdeling Sociaal Domein. Verder voer ik regie op aanvragen die via tenderplatforms binnenkomen. Mijn werkdag ziet er elke keer anders uit.

Vanwaar je keuze voor werken binnen het sociaal domein?

Binnen het sociaal domein hebben gemeenten verantwoordelijkheid om ondersteuning aan hun inwoners te geven. Met alle maatschappelijke ontwikkelingen, wetten, taken en digitalisering is dat een hele opgave. Ik vind het leuk om hierbij te helpen. Er is namelijk een andere kijk op het sociaal domein nodig en hier hoort ook een professionele adviseur bij. Dit probeer ik vanuit NCOD te realiseren. Het is leuk om een rol te hebben in de persoonlijke ontwikkelingen van zowel junior als senior adviseurs. De juiste adviseur op de juiste plaats en het goed opzetten van projecten. Dit komt ten goede aan onze adviseurs maar ook aan onze opdrachtgevers.

Het sociaal domein is groot en breed, met z’n allen kunnen we het verschil maken. Verbindingen maken met andere organisaties in de markt waarbij je kennis en expertise kan aanvullen en delen is dan ook van belang. Ik zoek deze verbindingen graag op.


Wat trekt je aan het thema kennisontwikkeling?

Een oud Nederlands gezegde is “Twee weten meer dan één”. Ik vind het leuk om kennis te delen, te verbinden en te vermeerderen. Wat ik niet weet, weet wel een ander en visa versa. Door veel in gesprek te gaan met anderen verbreed en verdiep je je kennis. Het is niet alleen een verrijking voor jezelf maar ook voor de hele organisatie waarin je werkzaam bent.

Jeremy van den Berg werkt als adviseur binnen Sociaal Domein. Heeft u advies of ondersteuning nodig? Ga naar de pagina van NCOD Sociaal Domein.

Onze artikelen automatisch in de mailbox ontvangen? Neem hier een abonnement op onze nieuwsbrief