Handhaver Merel Wagner

Even voorstellen: Merel Wagner

Merel Wagner werkt als handhavingsspecialist bij NCOD THOP (Toezicht, Handhaving, Onderzoek en Preventie). We spreken haar over haar werk als toezichthouder BRP en de huisbezoeken die ze aflegt. Wat kan zij betekenen voor opdrachtgevers?

Hoe ben je terecht gekomen bij NCOD?

“Voorheen werkte ik als handhaver toezicht en veiligheid (Boa). Nadia en Daniëlle (red: contactpersonen van NCOD THOP) gaven een cursus over het juist uitvoeren van adresonderzoeken. Tijdens deze cursus werd ik erg enthousiast en ik merkte dat ik meer over dit werk wilde weten. Toen ik hoorde dat zij bezig waren om via NCOD hun detacheringsbedrijf uit te breiden, werd ik nog enthousiaster. Mijn enthousiasme viel op en zo ben ik in dit werk gerold.”

‘Mijn enthousiasme viel op en zo ben ik in dit werk gerold.’

Welke opdracht is jou het meest bijgebleven?

“Lastig te zeggen, dit zijn er meerdere. De huisbezoeken die ik voor de DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heb mogen afleggen waren ontzettend leerzaam. Ik merkte dat er veel onwaarheden werden verteld om een uitwonende studiefinanciering te kunnen behouden. Deze onwaarheden moest ik feitelijk, concreet, maar ook zo gedetailleerd mogelijk op papier rapporteren. Hier ben ik echt gaan inzien hoe lastig, maar ook belangrijk, ons vakgebied kan zijn en hoeveel tijd je moet steken in een goed en gedegen onderzoek.”

“Daarnaast heb ik bij de gemeente Veenendaal veel meegemaakt als toezichthouder BRP. Bij de gemeente Veenendaal zat ik in de Landelijke Stuurgroep Interventieteam en pakte ik samen met convenant partners ondermijning aan. Hierbij gingen wij met verschillende partners op huisbezoek, ik als toezichthouder BRP. Bij deze controles was vaak wat meer aan de hand dan bij standaard huisbezoeken. Ik ging het gesprek aan met de mensen en daarnaast werden er controles gedaan op het gebied van arbeidsmigranten, veiligheid van de woningen, hulpverlening en onderhuur. Soms werd ook drugs aangetroffen. Deze controles waren heel veelzijdig en gaven mij een zeer voldaan gevoel. Ik heb weleens meegemaakt dat er bewoners waren die verlangden naar hulp, maar dit niet durfden of konden vragen. Zij waren toen blij met onze komst. Zij hebben hun verhaal verteld en ik heb hen doorverwezen voor verdere hulp. Tijdens dit werk ben je dus niet alleen bezig met het controleren en handhaven van de BRP, maar kijk je ook naar andere signalen: is er zorg nodig of spelen er andere veiligheidsproblemen? Ik vind het fijn om deze mensen te kunnen helpen. Daarnaast vind ik de combinatie van buiten werken en het schrijven van rapportages erg leuk!”

Werkervaring Merel Wagner

Handhavingsspecialist | NCOD THOP | Januari 2019 – heden

·       Gemeente Alkmaar | Toezichthouder BRP  | Februari 2020 – heden
·       Gemeente Krimpen aan den IJssel | Toezichthouder BRP | Maart 2020 – heden
·       Gemeente Amsterdam | Toezichthouder BRP | Augustus 2019 – heden
·       Gemeente Veenendaal  | Toezichthouder BRP & Landelijke Stuurgroep Interventieteam | Februari 2019 – heden
·       Gemeente Haarlem  | Toezichthouder BRP | December 2019 – maart 2020
·       Ministerie van Onderwijs  | Toezichthouder DUO | Januari 2019 – december 2019

Gemeente Velsen  | Buitengewoon Opsporingsambtenaar (Boa)  | 2014 – december 2018

Zie verdere informatie op de LinkedIn-pagina van Merel.

Wat kun jij betekenen voor een opdrachtgever?

“Ik ben zeer communicatief, waardoor ik makkelijk het gesprek aan ga met bewoners. Ik sta stevig in mijn schoenen en met mijn juiste vraagstelling weet ik mijn onderzoeken zo volledig mogelijk af te ronden. Dit kan ik na afloop kwalitatief goed in een rapportage verwerken. Adresonderzoek doen geeft mij veel voldoening. Geen enkel huisbezoek is hetzelfde, waardoor ik mijzelf continu kan uitdagen om het juiste resultaat te kunnen behalen. Het op orde houden van de BRP is in zoveel aspecten belangrijk voor de samenleving en de veiligheid. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. NCOD streeft ernaar om kwaliteit te leveren bij opdrachtgevers. Hierdoor heb ik gekozen om bij NCOD te gaan werken en dit wil ik dan ook graag laten zien bij opdrachtgevers.”

Op dit moment is Merel Wagner beschikbaar voor een opdracht. Kan ze uw organisatie ondersteunen? Neem dan contact op met Danielle of Nadia. Wacht niet te lang, anders is de kans groot dat ze al een andere gemeente of instantie ondersteunt.

KUNNEN WE IETS VOOR U BETEKENEN?

Neem contact op met:

Nadia Sjouwerman
THOP
Mailadres
Danielle Meijer
THOP
Mailadres
Angela de Bruin
THOP
Mailadres

Onze artikelen automatisch in de mailbox ontvangen? Neem hier een abonnement op onze nieuwsbrief