NCOD_0014_pexels-photo-618158

Juridische zaken & omgevingsrecht
-
In een omgeving waar gewerkt wordt met complexe wetgeving en uiteenlopende belangen is het soms moeilijk bewegen. Onze adviseurs hebben ervaring met complexe juridische vraagstukken en zijn inzetbaar voor zowel private vraagstukken als bestuursrechtelijke dossiers.

JURIDISCHE ZAKEN & OMGEVINGSRECHT

JURIDISCHE ZAKEN & OMGEVINGSRECHT

“Regels zijn regels, maar niet altijd.”

NCOD Juridische Zaken Omgevingsrecht

Waar een maatschappij bruist, zijn regels om de structuur te behouden. Dat vergt soms veel van onze klant aan inzet en capaciteit. NCOD Juridische zaken & Omgevingsrecht (JZO) is helemaal thuis in de (soms) complexe wereld van wet- en regelgeving. Of het nou gaat om omgevingsvergunningen, procedures voor evenementen, ondermijningsvraagstukken, rampenbestrijding of het afhandelen van handhavingsverzoeken, u komt ons overal tegen!

Van vergunningsverlening tot het maken van beleid

De adviseurs van JZO zijn breed inzetbaar binnen uw organisatie. Van vergunningverlening tot het maken van beleid. Van coaching van medewerkers bij een gemeente tot concrete juridische vraagstukken op maat. We hebben adviseurs met een achtergrond in juridische zaken, veiligheid en omgevingsrecht. Ze ondersteunen u in de dagelijkse uitvoering, schrijven beleid, kijken naar veiligheidsvraagstukken, coachen, coördineren en/of geven leiding. Inhuren is mogelijk voor specifieke opdrachten, kort- en langdurige projecten en het tijdelijk invullen van functies.

Onze projecten
  • Implementatie nieuwe wet- en regelgeving
  • Behandeling achterstanden bezwaar- en beroepschriften  
  • Projectleiding Wet publiekrechtelijke bescherming  
  • Opstellen van exploitatie- en realisatieovereenkomsten  
  • Implementatie van deregulering  
  • Vergunningverlening  
  • Toezicht en handhaving  
  • Milieuadvisering bij ruimtelijke plannen  
  • Vertegenwoordiging bij bestuursrechter  
  • Opstellen beleidsadviezen en beleidsplannen

ONZE MENSEN

We zijn trots op onze medewerkers. Hieronder stellen we er graag een aantal voor.

Bart van de Steeg
"Het initiatief nemen bij de aanpak van veiligheidsvraagstukken geeft mij energie. Zoeken naar een doeltreffende samenwerking met verschillende stakeholders staat hierbij voorop."
Esmee van Doorn
“De overheid juridificeert, ik hou het graag toegankelijk.”
Eugène van Essen
“De uitdaging voor mij als adviseur is om een goede brug te slaan tussen de juridische kaders enerzijds en anderzijds de mogelijkheden zoals door een klant gevraagd. Essentieel en te vaak onderschat is een sterke communicatie naar en met partijen.”
Roy Bollebakker
“Niet alleen de onmogelijkheden aan de klant meegeven, maar ook de mogelijkheden.”

ARTIKELEN

Nieuwsbrief NCOD

Kunnen we iets
voor u betekenen?

Neem contact op met:

Joop Blok
Juridische Zaken & Omgevingsrecht
Mailadres
Eugène van Essen
Juridische Zaken & Omgevingsrecht
Mailadres

Onze specialiteiten:

Awb – APV – Bibob – Ondermijning – Toezicht en Handhaving – Recht – Wet Publiekrechtelijke Bescherming – Bestuursrecht – Wabo – Omgevingswet – Omgevingsrecht – Drank- en Horecawet – Evenementen – Openbare Orde – Veiligheid – Rampenbestrijding – Crisisbeheersing – Bijzondere wetten – Bezwaar – Beroep – Vergunningen – Omgevingsvergunning – Wet- en Regelgeving – Coaching – Contracten – Overheidsaansprakelijkheid.

Functies die wij kunnen invullen:

Jurist – Handhavingsjurist – Juridisch adviseur – Vergunningverlener, Beleidsmaker, Veiligheidsadviseur – Omgevingsjurist.

BEKIJK ONZE OPLEIDINGEN: