PERSBERICHT

Van Interwerk naar NCOD Sociaal domein

Het sociale domein is in verandering. Ook binnen ons bedrijf is er iets veranderd. Vanaf januari 2020 is de naam Interwerk namelijk gewijzigd in NCOD Sociaal Domein. We blikken graag samen met directeur Pim de Glas terug.

In de tijd van de Algemene Bijstandswet (ABW) en de Rijksregeling voor Werkloze Werknemers (RWW) start Interwerk 1994 met het ondersteunen en adviseren van gemeente op het sociaal domein. De Interwerk’ers zijn een graag geziene gast bij veel gemeenten. Het bedrijf introduceert al snel een huisblad: ‘Intervisie’. Deze valt samen met Binnenlands Bestuur op de deurmat. Het kerstnummer krijgt een speciale editie: een collage van alle medewerkers.  Directeur Pim de Glas vertelt: “Bij diverse gemeente kwam ik het overzicht met al onze medewerkers op het prikbord tegen. Het was het pre-LinkedIn tijdperk. Zo konden mensen zien wie de nieuwe tijdelijke medewerker van Interwerk was.”

Kwaliteitsbureau

In de jaren daarna groeit Interwerk uit tot een kwaliteitsbureau met bijna 100 medewerkers. De werkvelden breiden langzaam uit. Naast de bijstandswetgeving wordt ook de Wvg en later de Wmo één van de specialismen. Het bedrijf voorziet niet alleen in de uitvoerende functies, maar ook in beleid, advies, opleidingen en interim-management. Pim de Glas vertelt: “Na al die jaren kom ik op allerlei plaatsen nog oud-collega’s tegen. Bij bijna elke gemeente waar je komt zit er wel één. Van gemeentesecretaris tot rechter en van afdelingshoofd tot begrafenisondernemer.” Lachend vult hij aan: “Bij de laatste functie blijf ik mij wel afvragen hoe diegene tot zo’n stap is gekomen.”

Samenwerking met NCOD

In 2011 gaat Interwerk-oprichter Johan de Haan op zoek naar opvolging. Dit vindt hij in NCOD. NCOD is op dat moment net gestart met het vakgebied Sociaal Domein. Het blijkt een mooie match. Beide organisaties hebben de ambitie om hoge kwaliteit te leveren en een sterke binding te creëren met de medewerkers. In 2012 wordt Interwerk een onderdeel van NCOD.

De samenwerking met NCOD en al haar vakgroepen doet het bedrijf goed. De eerste jaren werkt Interwerk nog onder de eigen naam en daarna in de vorm van NCOD-Interwerk. De verbreding met NCOD zorgt ervoor dat ze kunnen leunen op een breed palet aan specialisten zoals de financieel specialisten van NCOD F&B of de informatiespecialisten van NCOD D&I.

NCOD Sociaal Domein

Door de jaren heen is er flink wat veranderd. Inmiddels is het moment aangebroken om de naam te wijzigen in NCOD Sociaal domein voor eenduidigheid in de merknaam. Waar bij de oprichting van Interwerk het accent lag op de uitvoerende functies is NCOD Sociaal Domein gegroeid naar een sterke inhoudelijke speler met adviseurs. Een bedrijf dat op strategisch niveau gemeenten verder wil helpen en ook in staat is om plannen te leiden en implementeren. Van Participatiewet tot Jeugdwet en van klantmanager tot strategisch organisatieadviseur. Pim de Glas vult aan: “Onze kernwaarden zijn altijd gebleven. Inhoudelijk verandert er met de naamswijziging niets. We blijven, samen met onze gedreven medewerkers, elke dag werken aan een beter dienstverlening binnen de overheid.”

Onze artikelen automatisch in de mailbox ontvangen? Neem hier een abonnement op onze nieuwsbrief